GS1 България – Продуктов каталог
 

ноември 2015

Уважаеми членове на GS1 България,

Настоящето издание на електронния бюлетин е посветено на Продуктовия каталог, най-новото приложение разработено за нуждите на членовете на GS1 България. Обръщаме специално внимание към него, защото сме убедени, че използването му ще донесе съществени ползи за бизнеса ви.
Онлайн пазаруването навлиза все повече в ежедневието и променя поведението на крайните потребители при избора на покупка. Безспорно се изменят пазарът и бизнес комуникацията. Факт е, че регулаторните органи също обръщат особено внимание на дигиталната търговия, за да гарантират безопасността на потребителите. Най-важното в момента за бизнеса и за самите потребители е наличието на качествени онлайн данни за продуктите.
В рамките на своята дейност GS1 България потърси решение за своите членове, с което да им помогне да отговорят на новите условия на търговия.
По тази причина бе създаден Продуктовият каталог. В него фирмите получават възможност да въвеждат информация за своите продукти и определените им GTIN номера. Сред данните, които се въвеждат са: описание, съдържание, инструкции за употреба, произход и други, в зависимост от вида на продукта. За хранителните продукти информацията е съобразена с изискванията на Регламент 1169/2011 на ЕС за предоставяне на качествена информация за продуктите до крайните потребители.
Освен основната идентифицираща информация, Каталогът дава възможност за въвеждане на допълнителни данни, които не се събират върху етикета, и на изображения и анимация 360⁰.
Сред основните предимства на Продуктовия каталог са:

  • Сигурна база данни за продуктите и определените им GTIN номера.

  • Предпоставка за споделяне на основни данни с търговски партньори и онлайн магазини.

  • Високо индексиране на въведените данни в онлайн търсачките.

  • Информация за продукта се предоставя на потребителите след сканиране на баркода с мобилното приложение БГ Баркод.

Като членове на GS1 България, ви призоваваме да се възползвате сега от възможностите, които предоставя Продуктовият каталог. Въвеждането на данни за артикулите става през фирмените профили в сайта на GS1 България. Като нова услуга предлагаме и качествено заснемане на продуктите с необходимата техника. При наличието на интерес, експерт на GS1 България има възможност да посети офиса на съответната фирма за консултация и обучение относно въвеждането на данни.
Надяваме се да използвате новите функционалности и услуги на GS1 България и ще се радваме да получим обратна връзка и препоръки от вас.

Екипът на GS1 България

 

Свържете се с екипа на GS1 България

 

За достъп до Продуктовия каталог:
Влезте във Вашия профил

 
image 2

БГ Баркод – нова версия с повече функционалности! Научете повече

 

Вижте стандартите GS1 в действие – от производителя до крайния потребител! GS1 Visibility App

 
image 2

 

Предстоящи събития

 

Повече новини

 
 

 

Newsletter.pdf

168.90 kB

Свали