GS1 Hackathon 2020


GS1 в Европа организира първия си хакатон съвместно GS1 Германия, Аtrify и Auto ID Labs. Събитието ще се проведе в Кьолн на 18 и 19 септември 2020г.

Основната цел на този хакатон е проектирането на по-добри продукти посредством помощта на изкуствен интелект.

В световен мащаб са актуални проблеми като глобалното затопляне, недостига на суровини, детския труд, като те променят начина, по който хората консумират и се ангажират с продуктите. Потребителите се информират все по-добре как техните модели на потребление могат да допринесат за подобряването или влошаването на тези проблеми и започнаха да изискват прозрачни и устойчиви продукти. Това създава възможност производителите да комуникират по съвсем различен начин с потребителите.

Може би се питате „Защо GS1 в Европа е домакин на хакатон?“ GS1 е неправителствена организация разработваща глобални стандарти, като сме най-известни за нашия добре познат „баркод“. С него информацията за продуктите се дигитализира сравнително лесно, а стандартизирането на продуктова информация за нас е еждневие. Нашите стандарти проправят пътя за съвместимост в много сложна система, съставена от хиляди различни доставчици и търговци на дребно. Ние искаме да научим какво би означавал изкуствения интелект за бъдещето на продуктите и бихме искали да разработваме решенията заедно с ВАС!

За повече информация: тук