Потребители следят за фалшиви и невалидни баркод номера

Сканирай и докладвай невалиден баркод, започващ с 380 и спечели ваучер на стойност 100 лв!

GS1 България насърчава активно нетърпимостта на гражданското общество срещу неправомерното използване на баркод номера, започващи с 380 (префикс за Република България).

Проверката може да бъде направена бързо и лесно от всеки с помощта на безплатното мобилно приложение БГ Баркод. Приложението е налично в Android и iOS. Основното предназначение на БГ Баркод е да предоставя качествени и пълни данни за продуктите, в приятен и удобен вид за крайния потребител, с което да помогне в избора му и по-добрата информираност при покупка. За хранителните продукти приложението позволява персонализация чрез настройване на аларма, която да сигнализира, когато даден артикул съдържа опасен за потребителя алерген.

Сканирайки продукт започващ с 380, маркиран с неоторизиран баркод се получава съобщение „невалиден баркод“, потребителят може да направи снимка и да изпрати автоматичен сигнал през приложението БГ Баркод до екипа на GS1 България за разрешаването на конкретния случай.

Всички, които са подали сигнали в периода 1 август – 30 ноември 2021 г. ще бъдат включени в томбола за спечелването на десет ваучера от по 100 лв за пазаруване в eMAG. Важно е при подаването на сигналите, в предвидените за това полета да попълните имейл адрес и/или телефон за връзка.

Няма ограничения за броя на подадените сигнали от един участник! Всеки подаден сигнал увеличава шанса да спечелите награда!

GS1 България и еMAG си партнират за осигуряване на по-добро клиентско преживяване. Продуктите продавани в платформата на еMAG задължително се идентифицират с легитимен баркод номер, издаден от GS1 организация.